Kuka olen?

Ami (Annamari) Värtö

yrittäjä, ilmastoaktiivi, virkavapaalla oleva luokanopettaja ja äiti, joka rakastaa laiskottelua, lukemista, herkuttelua ja elämästä nauttimista

Kuka, mitä ja miksi?

Pallon kokoinen elämä -blogia kirjoittelen minä, itähelsinkiläinen Ami, kolmenkympin tuolla puolen oleva yrittäjä, ilmastovaikuttaja, luokanopettaja ja äiti. Toimin tällä hetkellä yrittäjänä ja kaikkea toimintaani ohjaa halu parantaa maailmaa. Ilmastoasiat ja vastuullisuus tulivat kertaheitolla sydämen asiakseni lokakuussa 2018, jolloin IPCC:n ilmastoraportti herätti minut ilmastokriisiin ja jonka julkaisun jälkeisenä päivänä perustin Instagramiin ilmastoaiheisen tilin, joka kulki alkuun nimellä Ilmastoahdistus, mutta jonka nimen keväällä 2020 blogin aloittaessani muutin Pallon kokoiseksi elämäksi.

Tuosta hetkestä lähti liikkeelle oma henkilökohtainen muutokseni kohti kestävämpää elämäntapaa ja lisääntyvää ilmastotietoisuutta. Alkuun epäilin, riittääkö minulla postausaiheita Instagramiin, mutta niistä ei ole kyllä ollut kuin runsaudenpulaa. Blogin perustaminen ei aiemmin tuntunut ajankohtaiselta, mutta nyt asiaa harkittuani päätin, että miksei! Instan julkaisuissa on rajallinen merkkimäärä ja joskus – useinkin – olisi kiva kirjoitella vähän pidemmin ja syvällisemmin. Blogista vanhat tekstit ovat helpommin löydettävissä ja toivottavasti tätä kautta löytäisi myös uutta yleisöä ilmastoasioiden ja vastuullisuusteemojen pariin.

Blogini kirjoitukset käsittelevät kestävää elämäntapaa, vastuullisuutta, kulutustottumuksia ja ympäristönäkökulmia. Käsittelen teemoja niin arkielämän tasolla kuin yhteiskuntaan ja globaaliin kokonaisuuteen peilaten. Luvassa on sekä puhtaasti omia mielipiteitäni ja ajatuksiani että tieteellistä tutkittua tietoa, toisinaan varmasti ilmastoahdistusta, mutta toivottavasti enemmän kuitenkin toiveikkuutta ja ratkaisuja. Itsellenikin on vielä pienoinen arvoitus, millaiseksi kokonaisuudeksi blogi tulee muodostumaan, mutta tässähän se selviää matkan varrella.

Tervetuloa seurailemaan, jakamaan ajatuksia ja elämään mukanani pallon kokoista elämää!

Mitä kaikkea teen ja missä olen ollut mukana?

Toiminimiyrittäjä

Teen yrittäjänä mm. kaupallisia yhteistöitä somekanavalleni vastuullisten toimijoiden kanssa

Vapaaehtoisprojektit

Olin mukana Climate Aid -konsertin järjestämisessä mm. toimien osana sometiimiä. Tällä hetkellä olen mukana lokakuussa järjestettävän PowerShift-ilmastotapahtuman suunnittelutiimissä.

Minska Oy

Avustan freelancerina hyvinvointimedia Minskaa mm. kirjoittamalla ilmastoaiheisia artikkeleita

Ekosome

Pidän mielelläni ekosomettamiseen liittyviä koulutuksia/työpajoja.

Työkokemus

Yrittäjä (syksy 2019 alkaen)

Kirjoitan, sometan, bloggaan, teen vastuullisia yhteistöitä ja käsittelemiini aihepiireihin liittyviä koulutuksia sekä työpajoja.

Luokanopettaja (2013 – 2016)
Toimin luokanopettajana helsinkiläisessä alakoulussa elokuusta 2013 alkaen. 2016 jäin äitiyslomalle ja 2019 virkavapaalle.

Vaikka ja mitä ja vaikka ja missä (1998 – 2016)
Olen ehtinyt opiskelujen lomassa työskennellä vaikka millaisissa tehtävissä: Alkon myyjänä, postinjakajana, promoottorina, Netsin korttiturvallisuuspalveluissa, rakennussiivoojana, au pairina, sisäänheittäjänä, lastenhoitajana, lahjatavarakaupan myyjänä, puhelinmyyjänä ja Invalidiliiton varainhankkijana.

%d bloggers like this: