Pallon kokoista elämää vuodesta 2018

Vaikka tämä blogi ei varsinaisesti kerro minusta, haluatte luultavasti kuitenkin tietää jotakin minusta.

Pallon kokoinen elämä -blogia kirjoittelen minä, itähelsinkiläinen Ami, kolmenkympin tuolla puolen oleva yrittäjä, ilmastovaikuttaja, luokanopettaja ja äiti. Toimin tällä hetkellä yrittäjänä ja rakastan kirjoittamista. Ilmastoasiat ja vastuullisuus tulivat kertaheitolla sydämen asiakseni lokakuussa 2018, jolloin IPCC:n ilmastoraportti herätti minut ilmastokriisiin ja jonka julkaisun jälkeisenä päivänä perustin Instagramiin ilmastoaiheisen tilin, joka kulki alkuun nimellä Ilmastoahdistus, mutta jonka nimen sittemmin tämän blogin aloittaessani muutin Pallon kokoiseksi elämäksi.

Tuosta hetkestä lähti liikkeelle oma henkilökohtainen muutokseni kohti kestävämpää elämäntapaa ja lisääntyvää ilmastotietoisuutta. Alkuun epäilin, riittääkö minulla postausaiheita Instagramiin, mutta niistä ei ole kyllä ollut kuin runsaudenpulaa. Blogin perustaminen ei aiemmin tuntunut ajankohtaiselta, mutta nyt asiaa harkittuani päätin, että miksei! Instan julkaisuissa on rajallinen merkkimäärä ja joskus – useinkin – olisi kiva kirjoitella vähän pidemmin ja syvällisemmin. Toivottavasti tätä kautta myös uutta yleisöä löytäisi ilmastoasioiden ja vastuullisuusteemojen pariin.

Blogini kirjoitukset käsittelevät kestävää elämäntapaa, vastuullisuutta, kulutustottumuksia ja ympäristönäkökulmia. Käsittelen teemoja niin arkielämän tasolla kuin yhteiskuntaan ja globaaliin kokonaisuuteen peilaten. Luvassa on sekä puhtaasti omia mielipiteitäni ja ajatuksiani että tieteellistä tutkittua tietoa, toisinaan varmasti ilmastoahdistusta, mutta toivottavasti enemmän kuitenkin toiveikkuutta ja ratkaisuja. Itsellenikin on vielä pienoinen arvoitus, millaiseksi kokonaisuudeksi blogi tulee muodostumaan, mutta tässähän se selviää matkan varrella.

Tervetuloa seurailemaan, jakamaan ajatuksia ja elämään mukanani pallon kokoista elämää!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: